Contact
Rense van der Velde
veldpad@gmail.com.nl
© 2017 Rense van der Velde. Alles uit de publicatie mag worden gekopieerd, uitgedeeld of wat dan ook mits het niet gewijzigd wordt en voorzien is van bronvermelding.
Het kan zijn dat dat er ten zijne tijd wat wordt herzien of uitgebreid.
Home

Weggeef-Kunstenaar

 

"Wat ik zeker weet is dat ik aanwezig ben.

En in deze aanwezigheid verschijnen gedachten.

Gedachten worden concepten,

en daar ben jij nu de getuige van.”

 

De behoefte om je creatief uit te drukken is een wonderlijk proces. Voor wie doe je dit eigenlijk? Zo sta je ineens voor de ezel en begint te schilderen. Het volgen van dit proces is net zo wonderlijk als schrijven. Woorden komen vanzelf, net als praten. Als je jezelf gadeslaat zul je dit ook opmerken dat er geen ‘doener’ is, maar dat het gewoon gebeurt. Het is geen denken of ervaren maar een flits van zien die daar aan voorbij gaat. En wat is dan het centrum, er is geen centrum

 

Wat mij ook fascineert is de reactie die ik krijg na het achterlaten van mijn werk tijdens een van mijn vele wandelingen. Deze zijn voor de eerlijke vinder. Ze kunnen vervolgens ook weer worden weggegeven aan iemand anders. Er zijn erbij die meedoen en het op een andere plaats weer achterlaten. Eigenlijk ben ik dus ook een weggeef-kunstenaar. Ha, ha, ha.

In al mijn werken zitten kleine boodschapjes, verwijzingen verwerkt. Onbewust wil bewust worden. Universele archetypen die in iedereen aanwezig zijn. Daarom kan er directe herkenning zijn, anders wellicht later. Toeval bestaat niet. Dat wat jij vindt zegt iets over jou, omdat we in wezen één zijn. Mooi hé.

 

Ben je nieuwsgierig, heb je behoeft aan meer uitleg of verdieping, dan mag je altijd contact met mij opnemen via mail, Skype of FaceTime.

 

Met vriendelijke groet,

Rense van der Velde