Alles uit de publicatie mag worden gekopieerd, uitgedeeld of wat dan ook mits het niet gewijzigd wordt en voorzien is van bronvermelding.
Het kan zijn dat dat er ten zijne tijd wat wordt herzien of uitgebreid. © 2013 Rense van der Velde. veldpad@gmail.com
Wat mij ook fascineert is de reactie die ik krijg na het achterlaten van mijn werk tijdens een van mijn vele wandelingen. Deze zijn voor de eerlijke vinder. Ze kunnen vervolgens ook weer worden weggegeven aan iemand anders. Er zijn erbij die meedoen en het op een andere plaats weer achterlaten. Eigenlijk ben ik dus ook een weggeef-kunstenaar. Ha, ha, ha.
In al mijn werken zitten kleine boodschapjes, verwijzingen verwerkt. Onbewust wil bewust worden. Universele archetypen die in iedereen aanwezig zijn. Daarom kan er directe herkenning zijn, anders wellicht later. Toeval bestaat niet. Dat wat jij vindt zegt iets over jou, omdat we in wezen één zijn. Mooi hé. Laat jij ook iets van je horen?

Beste Rense,
Wat ontzettend leuk.....tijdens onze wandeling tussen Borculo en Eibergen vond ik op een verlaten bankje deze mooie steen.
Wij lopen met 6 vrouwen het Trekvogelpad, een lange afstandswandeling tussen Bergen aan zee en Enschede. We hebben al veel verrassingen gehad op ons pad naar deze was wel heel bijzonder.
Na enige twijfel tussen bewondering en laten liggen of meenemen, hebben we toch voor het laatste gekozen.
Hij heeft nu een mooi plekje in Limburg maar als het de bedoeling is om hem hier weer ergens achter te laten, doe ik dat natuurlijk ook graag.
Ik hoor het wel en vind het een erg mooi idee!
Alvast bedankt en met vriendelijke groet!

Dag, Rense
Tijdens een wandeling in het natuurgebied Beekvliet, tussen Borculo en Barchem, vond ik op een bankje een steen met een web/emailadres dat mij in staat dit bericht te sturen. Ik heb een foto van de steen bijgevoegd.
Mochten jullie de steen terug willen hebben dan hoor ik dat graag.
Vriendelijke groet,

Rense
Hallo. De vondeling heeft een goede plek gevonden. Een gezegend kerst

Rense
Gevonden na een prachtige herfstwandeling in Almen een fraai kunstwerkje bij een pitoresk wit bruggetje op een bankje aan het water. Dubbel genieten en we geven het door aan anderen zodat zij ook kunnen genieten van deze schone kunst.
Rense bedankt

Goede middag Rense,
Wij zijn de vinder van je prachtige icoon.
Donderdagmiddag jl. waren we als gezin aan het wandelen op het Hulsthorster-zand.
We hadden nog nooit onze vakantie doorgebracht op de Veluwe. Maar we zijn verrast door de gevarieerde schoonheid.
Veel gewandeld en gefietst, en dit was onze afsluitende wandeling van een hele goede vakantie op de Veluwe.
Op een bankje vonden we je verpakte icoon met beschrijving. Dat maakte ons wel nieuwsgierig!
In middels weer thuis van vakantie hebben we daarom je website even bekeken.
Mooie dingen maak je! Wij houden wel van die abstracte- en kleurrijke stijl.
We hebben ook kennis genomen van je gedachte achter je vondelingen.
Daar hebben wij als orthodoxe christenen niet helemaal de juiste antenne voor, vrees ik.
Toch was de omstandigheid waarin we de icoon vonden, bijzonder: Onze zoon en zijn vriendin waren niet met ons op vakantie,
maar waren een dagje op bezoek omdat ze erg verdrietig waren.(en zijn) Die dinsdag ervoor was een lief nichtje van de vriendin van onze zoon
door verdrinking gestorven. Nog maar 3,5 jaar oud. Naast het ongeloof en verdriet was er ook een grote onzekerheid.
Omdat het in Frankrijk gebeurd was, verliepen de formaliteiten traag en onduidelijk, wat het alles voor hen dubbel zwaar maakte.
Het is dan goed om als gezin er voor elkaar te zijn. Een wandeling door de natuur leent zich daar vanzelf goed voor.
En ’s avond hebben we een orgelconcert van Sietze de Vries bijgewoond in de grote kerk in Harderwijk.
Een improvisatie over Psalm 56 (Gij weet, o God, hoe 'k zwerven moet op aard', Mijn tranen hebt G' in Uwe fles vergaard;) maakte indruk op ons.
In het geloof in die God ligt onze eerste en voornaamste troost en kracht.
En ja, de vondeling zal altijd blijven herinneren aan die periode, dag en wandeling.
Maar ook gelukkig ook aan een fantastische vakantie op de Veluwe.
(en zo wordt u door een nuchtere Calvinist toch in uw gevoelen bevestigd…)
Dus wees er van overtuigd dat we ons als goede pleegouders zullen gedragen.
Trouwens, pleegouder zijn is voor ons niet nieuw. Tot voor een paar jaar geleden zijn we namelijk écht pleeggezin geweest,
en hebben door de jaren heen 5 pleegkinderen –korter of langere tijd- opgevangen. Een fantastische tijd!  

Beste Rene,
verleden week vrijdag heb ik samen met een stel vrienden een bank voor mijn in 2012 overleden man laten plaatsen op de weg van Cochem-Sehl naar de Drei Kreuzen.
We hadden de bank versierd met ballons en het was een prachtige avond. Zie foto’s.
Vandaag ben ik naar de bank gelopen om te kijken of de ballons inmiddels weggehaald moesten worden en toen zag ik van verre de ‚vondeling‘. Het is een hele mooie geste van U om dit te doen. Van de duitse tekst begreep ik niet veel, maar toen ik de nederlandse tekst las, was het helemaal duidelijk. Ik betracht me nu als pleegmoeder van de icoon en heb er al een plekje voor gevonden. Zie foto J
Ik woon sinds 37 jaren in Duitsland (33 jaar in Bremen en sinds 2010 in Cochem) en zou U – alleen als U het wilt - de juiste duitse vertaling graag toezenden. Ik hoor het dan wel.
Heel hartelijk dank voor de vondeling, ik zal er goed voor zorgen

Hallo,
Ik ben tijdelijk pleegouder van 'de vondeling'. Ik vond het schilderijtje op een bankje in landgoed 'de haerst'. Wat een verrassing! Net op een moment waarbij ik opnieuw bezig ben te bezinnen waar het over gaat in het leven. Elke dag kijk ik er even naar.

Hallo
Wij hebben van u een kunst werk gevonden op een bankje bij de vijver aan de woldweg in de pol.
We vinden het werk wat u maakt erg mooi.
De kinderen zijn nog aan het zoeken geweest of ze nog iets van u konden vinden maar helaas.
het bijzondere kunst werk krijgt bij ons een mooi plekje.

Dank u wel

Beste Rense,
Via een vakantiewoning in Bathmen ben ik met een vrouw, genaamd Martine, meegereisd naar Wijchen bij Nijmegen. Ik verblijf daar voorlopig in een vers geschilderde kamer met rivier-groene muren en bamboe - 't voelt daar heel zacht. Ik pas hier goed en voel me hier goed - ik mag hier zijn wie ik ben. Ik wacht even af welke muur ik mag sieren met mijn eenvoud en kleur. En mocht ik weer op reis gaan dan hou ik je graag op de hoogte van mijn nieuwe avonturen.
Lieve groet

Rense,
Zomaar,op een prachtige dag,omgeven door gouden randen, zag ik je liggen.
Op een groen rustpunt onderweg.
Vond het vreemd je op te pakken
weg te dragen naar ginder.
Ginder is hier langs de ijssel
Ik leg je weer neer iets voorbij de ruïne,
daar waar de stenen vastgehouden worden voor later.
Dank je wel dat ik je mocht ontmoeten.

Liefs, van mij


Hallo Rense Het is al weer lang geleden 1 september dat wij op een picknicktafel een pakje vonden met daarop "voor jou".  We liepen het hilligenpad van Espelo naar Oldenzaal. We vroegen ons af wat we ermee moesten. Na een lang beraad en het pakje meerdere keren omgedraaid te hebben, heb ik het opengemaakt ook omdat dit bij het Hilligenpad paste. Dat wij dit pakje mochten vinden, terwijl na ons een grote groep kwam van een buurtfeest.  
 
Tot onze verbazing een tekening en een mooi gedicht, ook heel toepasselijk dat juist wij het open mochten maken.. We werden er blij van, en hebben het er de hele dag over!! Zelf de volgende dag toen we wet een grotere groep liepen hebben we dit presentje laten zien. Iedereen heeft ervan genoten, ik vooral omdat hetbij mij op de schoorsteen staat.
 
Over een maand gaan we verder met het hilligenpad van Rossum naar Tubbergen en dan laten we jou kadotje weer achter voor de volgende gelukkigen.
 Ga vooral zo door je maakt er veel mensen blij mee. Rense bedankt.
 
Ellen en Wilma
Rense van der Velde